Innan du väljer en flyttfirma

Du ska alltså flytta? Även om det bara är nere på gatan är en flytt en spännande tid. Men det kan också vara lite stressigt. Det finns så många saker att tänka på och organisera, och inte minst gäller det att hitta en bra flyttfirma. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. Fortsätt läsa för att få ta del av våra fem bästa tips för att välja ett flyttföretag som är rätt för dig och som kommer transportera dina grejer på ett säkert sätt till ditt nya hem.

Definiera dina behov

Det första steget är att sätta dig ner och göra en lista över allt du behöver av en flyttfirma. Behöver du dem för att packa dina saker och även för att flytta dem? Har du några värdefulla eller ömtåliga föremål som kräver särskild omsorg? Vad har du för budget? När du vet vad du behöver kan du börja leta efter företag som kan tillhandahålla det.

Få rekommendationer

Ett av de bästa sätten att hitta en bra flyttfirma är att fråga runt efter rekommendationer. Prata med vänner, familj och kollegor som nyligen har flyttat och fråga om de har några rekommenderade företag. Du kan också kolla på recensionssajter på nätet där personer har skrivit om sina erfarenheter av olika företag för att du ska kunna boka bästa flytthälpen.

Jämför priser

När du har några företag i åtanke är det dags att börja jämföra priser. Få offerter från varje företag och jämför dem sida vid sida. Se till att läsa det finstilta så att du vet exakt vad varje offert omfattar. Och kom ihåg att det billigaste alternativet inte nödvändigtvis är det bästa alternativet och du bör ta hänsyn till faktorer som servicekvalitet och kundomdömen när du fattar ditt beslut.

Kontrollera deras referenser

Nycklar och flyttkartong

När du äntligen har begränsat dig till ett eller två företag är det dags att gräva lite i deras referenser. Kontrollera först och främst att de är licensierade och försäkrade. Detta ger dig sinnesro i vetskapen om att dina tillhörigheter är skyddade i händelse av eventuella olyckor under flytten. Du bör också se till att de är erfarna, det sista du vill är att dina värdefulla ägodelar ska gå sönder av amatörmässiga flyttfirmor!  Sist men inte minst bör du kontrollera att de har ett gott rykte genom att läsa kundomdömen på nätet om du inte redan har gjort det.  När du är nöjd med deras meriter kan du börja planera din flytt!

Slutsats

Följ bara våra enkla tips så hittar du garanterat ett företag som är perfekt för dina behov. Lycka till med din flytt!