Få ett rent hem med en städfirma 

Många av oss gillar att ha ett rent hem och anlitar flyttstädning stockholm. Men inte lika många av oss gillar att städa dagligen, eller så har vi inte tiden för att göra det. En lösning på det här problemet är att anlita en städfirma som kommer hem till dig och sköter städningen. Det här är en populär tjänst som många använder sig av idag. 

Prisvärd veckostädning 

Du kanske tror att få veckostädning av en städfirma endast är förunnat mycket välbärgade personer. Och tidigare kanske det var så, men idag ser läget annorlunda ut. Ju mer efterfrågan på tjänsten hemstädning har ökat, desto mer har också utbudet ökat. Självklart kommer det kosta mer än om du städar på egen hand. Men i gengäld spar du både tid och energi, samt känslan av att komma hem till ett rent hem många gånger är värt varenda krona. Det är vanligt att anlita en städfirma som kommer hem och städar en gång i veckan, eller varannan vecka. Vilket som passar dig bäst beror på hur din livssituation ser ut och vilka förutsättningar du har. Ju mer sällan städfirman kommer desto mer måste du städa på egen hand. 

Vad förväntas av dig? 

Det du själv behöver göra är att plocka undan efter dig. En städfirma sköter själva rengöringen av lägenheten, men då måste det finnas bra förutsättningar för det. Ligger det mycket saker framme på golvet eller på bänkytor kommer städfirman inte att kunna göra ett lika bra jobb. Det bästa är därför om du sätter i system att alltid hålla efter. Se till att varje sak har sin egen plats, och att den hamnar där direkt efter användning. På så sätt slipper du stå och panikstäda eller plocka undan kvällen innan städfirman ska komma. 

Använd dig av RUT-avdraget 

En anledning till varför det oftast inte blir speciellt dyrt att anlita en städfirma för veckostädning är RUT-avdraget. Det är ett skatteavdrag som innebär att du får tillbaka hälften av kostnaden för arbetet. Avdraget görs direkt av städfirman, och du behöver inte betala den summan först för att sedan få tillbaka pengarna. Det innebär att när du får fakturan är avdraget redan gjort, och du behöver inte ligga ute med de pengarna. Se dock till att endast använda dig av en städfirma som har möjlighet att göra RUT-avdrag. För att det ska vara möjlighet behöver firman ha F-skattsedel. 

Få hjälp med mer än veckostädning 

En städfirma kan även hjälpa till med mer än veckostädning. De kan exempelvis hjälpa till med storstädning några gånger om året eller fönsterputsning. De kan också hjälpa till med flyttstädning eller städning inför en visning.