Anlita en städfirma som gåva

Dammsuga mattaVad ger man en person som redan har allt? Tid! Alla uppskattar vi mer tid i vardagen, även om den bara används till att få spendera lite mer tid ute i solen eller framför en bra serie. Därför är städning den perfekta gåvan att ge till den som inte önskar sig något. Eller en perfekt present på mors- eller farsdag. Vi alla minns väl hur glada våra föräldrar blev när man hjälpte till med städningen i hemmet. En städgåva är ett sätt att ge denna glädjen även som vuxen.

Presentkort på städning

För att kunna ge städning som en gåva köper du ett presentkort. Välj vilken städfirma du vill anlita och köp ett presentkort. Vilket belopp du ska köpa baserar du helt på hur många städtillfällen du vill ge bort och vilka tjänster du tror passar gåvomottagaren. Det är sedan upp till personen att kontakta städfirman för att boka in städningen. Då städaren kommer hem till en är det viktigt att gåvomottagaren själv får bestämma vilken tid och dag som passar. Det är alltså ingen smart idé att boka in städningen utan mottagarens medgivande, då hemmet är en personlig plats att släppa in någon i.

Förväntningar på och från städfirman

Det finns olika typer av hemstädning. Man utgår oftast från klassikern att synliga ytor torkas av och golvet dammsugas och våttorkas. Detta är en hyfsad snabb städning som ser till att bostaden snabbt känns fräsch. Vid denna städning förväntas det oftast att du ska ha sett till att golven är rena från saker och att det inte står allt för mycket framme på bord och synliga ytor. Städfirman anpassar alltid sina tjänster efter privatpersonen. Detta innebär att du kan lägga till tjänster. Var specifik med vad som önskas så får du en rättvis offert på städjobbet. Du kan exempelvis lägga till fönsterputs, vikning av tvätt, skåprengöring, diskning och rengöring av vitvaror.

Flyttstädning som gåva

Ska du ge en gåva till någon som snart ska flytta kan du ge en flyttstädning i gåva. En flyttstädning sker efter att man flyttat ut från sin gamla bostad och innan man ger nycklarna till den nye ägaren. Det är en väldigt noggrann städning där alla spår av den tidigare hyresgästen ska försvinna. Kylskåp, ventilationer, avlopp, skåp och alla ytor av en bostad ska städas. En bra gjord flyttstädning ska få bostaden att bli som ny igen. När man anlitar en städfirma får man garanti på jobbet – så skulle de nya ägarna inte vara nöjda med städningen kommer städfirman tillbaka. Priset på flyttstädning beror oftast på storleken av bostaden.